Ομιλίες

Δήλωση για την απώλεια του Σερραίου ιατρού - μικροβιολόγου Αντώνιου Σίβαρη

  • PDF

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Σερραίου ιατρού - μικροβιολόγου Αντώνιου Σίβαρη.

Τον Αντώνη Σίβαρη, έτυχε να τον γνωρίσω από τα πρώτα φοιτητικά μου χρόνια. Ήταν πρώτα Άνθρωπος και μετά ένας εξαίρετος επιστήμονας που τίμησε στο μέγιστο βαθμό τον όρκο του στον Ιπποκράτη. Όσοι πέρασαν τα χρόνια που άσκησε το λειτούργημα του ιατρού, από το μικροβιολογικό του εργαστήριο (έκλεισε πρόσφατα στις 5/9/2015) σίγουρα μπορούν να πιστοποιήσουν ότι πρώτο του μέλημα ήταν η προσφορά στον άνθρωπο και μετά το προσωπικό όφελος.

Οι κατά καιρούς συζητήσεις μας θα αποτελέσουν για μένα την πολύτιμη παρακαταθήκη για να πορευτώ στην ιατρική μου καριέρα.

Εκφράζοντας τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, εύχομαι να είναι αλησμόνητος και το χώμα που θα τον σκεπάσει ας είναι ελαφρύ.

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

  • PDF

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου. Κύριος στόχος του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις ψυχικές παθήσεις, η βελτίωση των αντιλήψεων και στάσεων του κοινού, η ανάπτυξη δράσεων για τη μείωση των προκαταλήψεων και των διακρίσεων.

Το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας για το 2015 είναι «Αξιοπρέπεια στην Ψυχική Υγεία». Φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στοχεύει να τονιστεί πως οι άνθρωποι με προβλήματα Ψυχικής Υγείας πρέπει να ζουν με σεβασμό και ισότιμα ως προς τα ανθρωπινά τους δικαιώματα.

Χιλιάδες άτομα σε όλο τον κόσμο, με προβλήματα ψυχικής υγείας στερούνται τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα. Συχνά υπόκεινται σε διακρίσεις, περιθωριοποιούνται και στιγματίζονται. Οι ψυχολογικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στους ανθρώπους ανά το παγκόσμιο είναι εμφανείς. Η σωματική και η ψυχική υγεία είναι αλληλένδετες.

Δεν υπάρχει υγεία, χωρίς ψυχική υγεία.

Μήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

  • PDF

Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι για τον Ελληνισμό όπου γης, ημέρα ιστορικής μεγαλοπρέπειας και υπερηφάνειας. Σύσσωμος ο Ελληνικός λαός, της μικρής γεωγραφικά χώρας μας πολέμησε για την Ελευθερία.

Εκείνοι οι ήρωες, άνδρες και γυναίκες, νέοι και γέροι, στα πεδία των μαχών, στα βουνά της Ηπείρου, ήταν εκπρόσωποι μιας γενιάς αγωνιστών, η οποία αποτελεί συνέχεια της ένδοξης ιστορίας του Ελληνισμού.

Σήμερα, σε ένα κόσμο που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς, έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη, να μεταλαμπαδεύσουμε τα μηνύματα της θυσίας για ένα υπέρτατο σκοπό, ανώτερο από την φυσική μας παρουσία, στις επόμενες γενιές, να τους δώσουμε όραμα και πίστη. Έτσι μονάχα θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της νέας χιλιετίας, στους κινδύνους που ελλοχεύουν πίσω από την παγκοσμιοποιημένη αντίληψη των κοινωνιών.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου.

Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού

Ακολουθήστε με στο Twitter