Συνεντεύξεις

Αλήθειες και μύθοι για την επιχειρηματικότητα στα Βαλκάνια

  • PDF

του Κώστα Τσιτούνα

Αλήθειες και μύθοι γύρω από την ανταγωνιστικότητα. Η «Espresso» αποκαλύπτει τι πραγματικά συμβαίνει με το «επιχειρείν» και τους μισθούς σε χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Πολύς λόγος έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια για εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις που μεταναστεύουν σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ -που μπήκαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση το 2007- λόγω των χαμηλών ημερομισθίων, αλλά και για χιλιάδες Ελληνες που σπεύδουν στις χώρες αυτές προκειμένου να ιδρύσουν επιχειρήσεις, αφού το φορολογικό περιβάλλον φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ελκυστικό.
 
Σύμφωνα με αρκετούς επιχειρηματίες, η υψηλή φορολογία και ο οικονομικός μαρασμός των Ελλήνων οδήγησαν αρκετούς συμπολίτες μας στο να αναζητήσουν διέξοδο επιχειρηματικότητας στις γειτονικές χώρες, με βασικά κίνητρα τη χαμηλή φορολογία (10% επί των κερδών), τα φτηνά εργατικά χέρια (ο μισθός ενός υπαλλήλου κυμαίνεται γύρω στα 300 ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλιστικών εισφορών) και τα χαμηλά λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης.

Περισσότερα...

Ο Κώστας Πασχαλίδης καλεσμένος στη Φωνή της Ελλάδας

  • PDF

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, ο ιατρός και εκδότης της βραβευμένης Ομογενειακής Ειδησιογραφικής Πύλης Sofia Times Magazine Δρ Κώστας Σ. Πασχαλίδης, καλεσμένος της Νατάσας Βησσαρίωνος, στην εκπομπή "Ο Χάρτης" στη "Φωνή της Ελλάδας" της ΕΡΤ.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Συνέντευξη στη "Φωνή της Ελλάδας" και στη Νατάσα Βησσαρίωνος στην εκπομπή "Ο Χάρτης"

  • PDF

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 22:00 μ.μ (ώρα Ελλάδας), καλεσμένος της Νατάσας Βησσαρίωνος, στην εκπομπή "Ο Χάρτης" στη "Φωνή της Ελλάδας", είναι ο ιατρός και εκδότης της βραβευμένης Ομογενειακής Ειδησιογραφικής Πύλης Sofia Times Magazine Δρ Κώστας Σ. Πασχαλίδης.

Ο εκδότης και ιατρός Δρ Πασχαλίδης, θα αναφερθεί στο βραβευμένο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Sofia Times Magazine που ίδρυσε το 1997, στο Greek Web Radio - www.greekwebradio.com, τη διαδικτυακή ραδιοφωνική παρουσία του Sofia Times Magazine, καθώς και στην Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού, της οποίας είναι ιδρυτής και πρόεδρος.

Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή τόσο από το επίγειο δίκτυο της ΕΡΑ στα FM και τα ΑΜ (μεσαία), όσο και από τα βραχέα και το διαδίκτυο στη διεύθυνση: http://tvradio.ert.gr/radio/liveradio/voiceofGreece.asp

Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού

Ακολουθήστε με στο Twitter