Ειδήσεις

«Στο Καστελόριζο φυτεύουμε στις Ρίζες μας... και δίνουμε ανάσα ζωής στο περιβάλλον...»

  • PDF

Με τη συμμετοχή 400 και πλέον ατόμων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, 21 Μαρτίου 2011, Παγκόσμια Ημέρα της Δασοπονίας, η δενδροφύτευση στην Ξάνθη, που συνδιοργάνωσε η «Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού» με την ηθική και οικονομική συμπαράσταση του κ. Θεόδωρου Γ. Σπυρόπουλου και του Ελληνο-Αμερικανικού Ιδρύματος «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα» με το Δήμο Ξάνθης.

Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Ξανθιώτη δημοσιογράφου Λάμπρου Παπαντωνίου, ο οποίος διατέλεσε επί σειρά ετών ανταποκριτής διαφόρων ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης στην Αμερική και το παρών σε αυτή έδωσαν άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του, φορείς και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας της Ξάνθης καθώς και ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα» και πρόεδρος της «Εταιρίας Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού», Δρ Κώστας Σ. Πασχαλίδης.

Περισσότερα...

Για τις δράσεις της Ε.Μ.Κ.Α.Ε ενημερώθηκαν παράγοντες της Ομογένειας των Η.Π.Α

  • PDF

Σειρά επαφών με παράγοντες της Ομογένειας των Η.Π.Α είχε κατά το χρονικό διάστημα από 2 έως και 3 Ιουνίου στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού (Ε.Μ.Κ.Α.Ε) Δρ Κώστας Σ. Πασχαλίδης.

Ο πρόεδρος της Ε.Μ.Κ.Α.Ε. παραβρέθηκε στο 6ο ετήσιο δείπνο που διοργάνωσε το American Hellenic Institute και στη διάρκεια του οποίου τιμήθηκαν η συνιδρύτρια και Πρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κ. Νίκη Γουλανδρή και ο Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης,  καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής.

Περισσότερα...

Επιτακτική η ανάγκη παροχής ιατρικής βοήθειας στον εναπομείναντα Ελληνισμό της Ίμβρου

  • PDF

«Παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» από την Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού

Με την ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική κατηγοριοποίηση των αποτελεσμάτων για την «Παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» σε ευπαθείς ομάδες του Απόδημου Ελληνισμού ολοκληρώθηκε ουσιαστικά για το 2009, το πρόγραμμα που ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της Πρώτης Φάσης ξεκίνησε πριν από 18 (δεκαοκτώ) μήνες.

Μέλη της Εταιρίας Μελέτης και Καταγραφής Αποδήμου Ελληνισμού με κύριους συντονιστές τον πρόεδρό της και εμπνευστή της δράσης Δρ Κωνσταντίνο Σ. Πασχαλίδη και τον εκδότη της εφημερίδας «Ακρίτας» της Ξάνθης κ. Ευάγγελο Ι. Βασιλειάδη, σχεδίασαν και υλοποίησαν το φιλόδοξο πρόγραμμα της «Παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» στους 260 εναπομείναντες υπέργηρους κατοίκους των νήσων Ίμβρου και Τενέδου στην Τουρκία.

Περισσότερα...

Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού

Ακολουθήστε με στο Twitter