Συνεντεύξεις

Αλήθειες και μύθοι για την επιχειρηματικότητα στα Βαλκάνια

  • PDF

του Κώστα Τσιτούνα

Αλήθειες και μύθοι γύρω από την ανταγωνιστικότητα. Η «Espresso» αποκαλύπτει τι πραγματικά συμβαίνει με το «επιχειρείν» και τους μισθούς σε χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Πολύς λόγος έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια για εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις που μεταναστεύουν σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ -που μπήκαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση το 2007- λόγω των χαμηλών ημερομισθίων, αλλά και για χιλιάδες Ελληνες που σπεύδουν στις χώρες αυτές προκειμένου να ιδρύσουν επιχειρήσεις, αφού το φορολογικό περιβάλλον φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ελκυστικό.
 
Σύμφωνα με αρκετούς επιχειρηματίες, η υψηλή φορολογία και ο οικονομικός μαρασμός των Ελλήνων οδήγησαν αρκετούς συμπολίτες μας στο να αναζητήσουν διέξοδο επιχειρηματικότητας στις γειτονικές χώρες, με βασικά κίνητρα τη χαμηλή φορολογία (10% επί των κερδών), τα φτηνά εργατικά χέρια (ο μισθός ενός υπαλλήλου κυμαίνεται γύρω στα 300 ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλιστικών εισφορών) και τα χαμηλά λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης.

Περισσότερα...

Συνέντευξη στη "Φωνή της Ελλάδας" και στη Νατάσα Βησσαρίωνος στην εκπομπή "Ο Χάρτης"

  • PDF

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 22:00 μ.μ (ώρα Ελλάδας), καλεσμένος της Νατάσας Βησσαρίωνος, στην εκπομπή "Ο Χάρτης" στη "Φωνή της Ελλάδας", είναι ο ιατρός και εκδότης της βραβευμένης Ομογενειακής Ειδησιογραφικής Πύλης Sofia Times Magazine Δρ Κώστας Σ. Πασχαλίδης.

Ο εκδότης και ιατρός Δρ Πασχαλίδης, θα αναφερθεί στο βραβευμένο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Sofia Times Magazine που ίδρυσε το 1997, στο Greek Web Radio - www.greekwebradio.com, τη διαδικτυακή ραδιοφωνική παρουσία του Sofia Times Magazine, καθώς και στην Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού, της οποίας είναι ιδρυτής και πρόεδρος.

Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή τόσο από το επίγειο δίκτυο της ΕΡΑ στα FM και τα ΑΜ (μεσαία), όσο και από τα βραχέα και το διαδίκτυο στη διεύθυνση: http://tvradio.ert.gr/radio/liveradio/voiceofGreece.asp

SerresToday.gr οι ειδήσεις των Σερρών μ' ένα μόνο κλικ...

  • PDF

Ποιος ήταν ο κύριος λόγος που σας ώθησε στη δημιουργία του SerresToday.gr;

- Κύριος λόγος που μας ώθησε στη δημιουργία του SerresToday.gr ήταν η συμμετοχή του Κώστα Σ. Πασχαλίδη σ’ ένα παρόμοιο εγχείρημα που ξεκίνησε ο ίδιος το 1997, όταν ήταν φοιτητής στη γειτονική Βουλγαρία. Πρόκειται για το Sofia Times Magazine – www.sofiatimes.com, το οποίο σήμερα αποτελεί την μεγαλύτερη ειδησιογραφική πύλη της ελληνικής ομογένειας με πάνω από 1.800 μοναδικούς επισκέπτες ημερησίως. Έτσι έχοντας την εμπειρία, αλλά και ένα «έτοιμο» κοινό προχωρήσαμε στην δημιουργία του SerresToday.gr, το οποίο αμέσως έγινε αποδεκτό με ιδιαίτερη θέρμη τόσο από τους Σερραίους που ζουν και δραστηριοποιούνται στο νομό Σερρών, όσο και από τους εκατοντάδες Σερραίους που ζουν σ’ άλλες πόλεις της πατρίδας μας αλλά και στα πέρατα της οικουμένης.

 

Περισσότερα...

Μεταρρύθμιση στην Υγεία εν αγνοία των ασφαλισμένων

  • PDF

Ενα χρόνο μετά την παρουσίαση του πρώτου νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στην Yγεία, περισσότεροι από 4 στους 10 Έλληνες δηλώνουν πως δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτε για το τι θα αλλάξει στο EΣY.

H ανακοίνωση του σχεδίου μεταρρύθμισης στον χώρο της υγείας, άνοιξε τους ασκούς του Aιόλου, αφού σύμφωνα με τους πολίτες υπάρχουν αντιρρήσεις τόσο από τους γιατρούς, όσο και από τις αδελφές νοσοκόμες, σε ποσοστό 38% και 40% αντίστοιχα, κάτι που θεωρείται κακή προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Eπιπρόσθετα, σε ποσοστό 51%, οι Έλληνες πιστεύουν ότι η κατάσταση στον χώρο της υγείας την τελευταία 5ετία, έχει γίνει χειρότερη ή δεν έχει αλλάξει τίποτε ουσιαστικά.

Tα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε ο γιατρός και υποψήφιος διδάκτορας στη διοίκηση Nοσοκομειακών Mονάδων, στην έδρα Kοινωνικής Iατρικής και Διοίκησης Nοσοκομειακών Mονάδων του Iατρικού Πανεπιστημίου Σόφιας - Bουλγαρίας κ. Kωνσταντίνος Σ. Πασχαλίδης.

Περισσότερα...

Περιοδικό - Συνδετικός κρίκος των Ελλήνων Φοιτητών στη Βουλγαρία

  • PDF

Συνδετικός κρίκος μεταξύ των Ελλήνων φοιτητών της Βουλγαρίας μπορεί να χαρακτηριστεί το περιοδικό Sofia Times Magazine, ο εκδότης του οποίου Κώστας Πασχαλίδης, μιλώντας στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογράμμισε, ότι το διμηνιαίο περιοδικό παρουσιάζει κυρίως τα προβλήματα των 7.500 Ελλήνων φοιτητών που φοιτούν στα ΑΕΙ της Βουλγαρίας.

Μέσω του internet και ειδικότερα στην ηλεκτρονική σελίδα www.sofiatimes.com ο "επισκέπτης" έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα τελευταία νέα στη γειτονική χώρα, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να δει τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του περιοδικού.

Περισσότερα...

Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού

Ακολουθήστε με στο Twitter